lauantai 24. syyskuuta 2011

Luonnetesti

Onpahan taas vierähtänyt tovin viime plokituksesta, mutta eipä tässä ole ollut juuri mitään kirjoiteltavaakaan. Tai siis, käytiinhän me Uunon kanssa edustamassa Tassuja PM-kisoissa ja saatiin sentään tulos, mutte eipä siitä sen enempää!

Itse asiaan... Sain Uunolle varasijalta paikan Kääpiösnautserikerhon järjestämään luonnetestiin Somerolle. Tieto paikasta tuli maanantaina ja testi oli lauantaina, joten mulle jäi vajaa viikko aikaa jännittää!! Kyllä ihminen voi olla hullu, kun kaikkea pitää jännittää ja hermoilla etukäteen, kun aika usein se osoittautuu aivan turhaksi, niin nytkin!!

Uunon testiaika oli klo 11, onneksi ei siis tarvinnut iltapäivään asti panikoida. Ja Haaviston Maaritille iso kiitos mukanaolosta, rauhoittelusta, tsemppaamisesta ja testin videoimisesta (lisään sen tänne myöhemmin). Paikalla oltiin hyvissä ajoin ja ehdimme katsoa edellisen koiran testin, mikä oli loistava juttu, sillä en ollut koskaan aikaisemmin testitilaisuudessa ollut. Edelliselle koiralle ammuttujen laukausten jälkeen sain luvan ottaa Uunon autosta odottelemaan omaa vuoroa. Ja voi hemmetti, että jännitti...

Jännitys lauksesi (onneksi) siinä vaiheessa, kun astelin Uunon kanssa testialueelle, kättelin tuomarin ja aloitettiin haastattellulla. Tosin ennen aiheeseen pääsyä tuomari Sirkku Lempinen kiinnitti huomionsa mun Ratian kukkasaappaisiin ja niistähän siinä tovi haastetiin! :) Kun saapasasia saatiin käsiteltyä alkoi itse testi.

Ensi todettiin luoksepäästävyys, ja siinähän ei Uunolla ole ongelmia missään tilanteessa. Sitten tuomari kysyi, että taisteleeko Uuno, johon epäileväisesti vastasin, että satunnaisesti innostuu. No, nythän se innostui, roikkui kepissä kiinni, eikä laskenut irti vaikka tuomari nosteli ja heilutteli (tämä oli juuri se kohta, jota etukäteen eniten jännitin).

Taisteluleikin jälkeen oli kelkka. Uuno ei tainnut edes huomata moisen kapistuksen lähestymistä, kun katseli vain kovasti, mitä tuomari selän takana puuhasteli. Reaktio tuli vasta, kun kelkka oli noin metrin päästä meistä. Kunnon rähähdys kelkkaa kohti ja siinä samalla tajusi, että ei se ollutkaan oikeasti uhkaava. En olisi yllättynyt, vaikka Uuno olisi nostanut jalkaa ja kusaissut siinä vaiheessa.

Seuraavaksi kohdattiin nurkan takaa hyökkäävä ihminen. Eipä ollut Uunon mielestä sekään kovin pelottava, vaikka toisena tuomarina ollut Carita Koskinen kovin uhkaavasti käyttäytyikin. Rohkea pikkukoira seisoi tyynenä häntäänsä heiluttaen mun edessä ja katseli hyökkääjää. Tuomarikin totesi, että eipä tässä kannata hyökkäystä jatkaa vaan muutti käyttäytymisensä ystävälliseksi ja Uuno miltei kiipesi tuomarin syliin! :)

http://www.youtube.com/watch?v=9rRY5f8q2uE

Tämän jälkeen säikyteltiin haalarilla ja rämisevällä tynnyrillä, jotka molemmat tilanteet Uuno hoiti varsin malllikkaasti. Tokihan se niitä säikähti, mutta yhtään ei jäänyt ahdistamaan kun käytiin lähemmin katsomassa. Pikaisesti palautuvaa sorttia siis!

http://www.youtube.com/watch?v=hh-NaT3ycyw

Pimeästä huoneesta selvittiin melko nopeasti, vaikkakaan Uuno ei pitänyt mitään kovin suurta kiirettä, kun oli kiva tutkailla paikkaa vähän tarkemmin. Ei siis mitään liimautumista tai lukkoon menemistä, ihan vain rauhassa tutkailua.

Viimestä edellisenä oli kettinkiin kytkeminen ja hylkääminen. Itse en siis ollut näkemässä Uunon käyttäytymistä siinä vaiheessa, kun se oli hylättynä ja joutui hyökkäyksen kohteeksi. Tarina vain kertooo, että se vähän piippasi mun perään ja uhattuna ei oikein tainnut ottaa hyökkääjää tosissaan, hetkittäin kyyristyi ja sitten taas heilutti häntäänsä, varmaankin sillä ajatuksella, että eihän kukaan voi hurmaavalle pikkukoiralle oikeasti mitään tehdä!

Viimeisenä sitten pamahti pari kertaa, joista jälkimmäisen aikaan Uuno vilkaisi ääntä kohti ja tuomari huokaisi helpottuneena, että ei se sentään kuuro ole! :D

http://www.youtube.com/watch?v=Ksi5124lMzU


Luonnetestipöytäkirjassa on tällaiset merkinnät:
Toimintakyky +1 kohtuullinen
Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu +3 suuri
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +3 vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus +++ laukausvarma

Loppupisteet 182

Tuomarikertomus oli oikein miellyttävää kuultavaa, kun niin kovasti kehuivat, miten täysipäinen Uuno on. Ja onhan se, mamman maailman paras pikkukoila <3

http://www.youtube.com/watch?v=NuwXvzX0iso

Kaiken kaikkiaan varsin positiivinen kokemus ja mukava oli huomata, että mitään suuria yllätyksiä Uunon käyttäytymisessä ei tullut. Tässä kohtaa vain kiitän siitä, että omistajasta ei tehty samanlaista pöytäkirjaa!! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti