sunnuntai 16. elokuuta 2009

15.8 agilityä Janakkalassa

Käytiin Janakkalassa agiliitämässä kokoonpanolla minä, Kaapo, Suomisen Katja ja Astra-bortsu. Aurinko paistoi, mutta onneksi ei ollut liian kuuma, joten päivä oli likipitäen täydellinen sään suhteen! Ja vielä kun oli ruokahuolto tilattu Kinnusen Elinalta etukäteen, niin kaikki oli mallillaan.

Paikalle saavuimme vähän ennen puolta yhtä ja ehdimme juuri näkemään Åkerfeltin Siljan ja shipperke-Topin hienon nollaradan, joka riittä palkintopallilla toiseen sijaan, onnea Silja ja Topi!!
Meistä ensimmäisenä radalla olivat Katja ja Astra maxi1 luokassa kolmella radalla, joista tuloksena kaksi hylkyä ja yksi 20 tulos! Meno näytti paikoitellen oikein hyvältä, mutta ohjaaja kaipaa vielä hieman kisakokemusta, kun ei meinannut pakka pysyä koossa ja Astra säpäkkänä tyttönä kuittasi ohjaajan jokaisen virheen!!

Välillä käytiin sitten Elinalla nauttimassa nakkisoppaa ja jälkkäriksi ihanaa hedelmärahkaa ja kahvia!! Oli muuten oikein hopeat kiilloitettu pöytää, kiitokset vaan Elinalle kuninkaallisesta kohtelusta!! ;)

Kisat jatkuivat puoli seitsemän maissa Kaapon radalla. Paikalle kannustamaan tulivat myös Elina, Jasmin ja Juulia sekä tietysti koirat! Radat olivat vaativia, mutta eivät mitään ylivoimaisia. Ensimmäiseltä radalta tuloksena harmittava hylky loppusuoralla. A:n alastulon jälkeen huiskasin vasemmalla kädellä epämääräisen ohjauksen (muka oikean esteen suuntaan) ja Kaapo pongasin luonnollisesti siitä suunnasta väärän esteen. Muuten rata sujui ihan käsikirjoituksen mukaan! Toiselta radalta tulloksena 5 ratavirhettä (itsepä taas vedin väärästä välistä ja hankin kiellon) ajassa -2.32. Tämä tulos riitti 14 sijaan, tosin n. 20 koirakosta 15 sai tuloksen!!

Kolmas rata olikin sitten "päivän pelastus"!! Ohjaukset olivat hallussa ja Kaapo eteni kuin mankeli! Viimeisellä esteellä tosin meinasi ohjata ohi, mutta onneksi sain korjattua!! Tuloksena hieno -6.44 ja luokan 4. sija. Tällä kertaa paikalla oli niin paljon koirakoita, että sijoitus riitti kilpailukirjamerkintään LUVA!! Eli nyt on siis kakkosista ensimmäinen nousunolla hankittu!!! (Video tulossa kunhan sen Katjalta saan)