maanantai 15. kesäkuuta 2009

Jokinotko ja maalimiehiä!

Perjantaina laiskotti ja piti keksiä kaikkien kannalta tyydyttävä ratkaisu; itse piti päästä helpolla ja koirien piti saada liikuntaa! Ei muuta kuin känny käteen ja yhteyttä Seijaan! On muuten helposti "yllytettävissä" hänkin, eli sovittiin treffit Haalin jokinotkoon Rekijoelle!! Työnjako selvä, minä otin piparit ja Seija keitti kahvia!! Matkalla Seija pirautti ja kertoi myös Tanjan liittyvän kolmen bortsunsa kera seuraan, mukanaan pullapussi!! Perillä vai auton ovet auki ja koirille "vapaa-käsky" ja sen jälkeen riittikin vauhtia!! Oli aivan ihana sää, hyvää seuraa ja selvästi onnellisia koiria!! Kuvia otin omalla kameralla, mutta on laiskottanut eikä ne ole vielä koneella! Onneksi Seijan albumista löytyy kuvia koirien ilottelusta!!

Kotiinlähdön hetkellä ruvettiin puhumaan hevosista ja jotenkin tästä syntyi Tanjalle ajatus iltaratsastuksesta ilman satulaa!! Minä, jonka piti siis vain käydä juoksuttamassa koiria, olin heti mukana joten matka jatkui notkon pohjalta tallille!! Hepoille pikainen harjaus ja suitset päähän, sitten piti etsiä joku apuväline selkään nousuun!! Onnistuneen kapuamisen jälkeen teimme pienen maastolenkin ja selvisimme onneksi vähin vaurioin (mitä nyt pieni hiertymä takalistossa johtuen sopimattomasta varustuksesta)!! Sen verran ikävästi hiersi, että lauantaina kävin ostamassa itselleni elämäni ensimmäiset "nahkapaikkaiset" ratsastushousut... Kuvia "ratsutilan nuorista" on tuolla Seijan albumissa!!

Sunnuntaina oli vuorossa hakutreenit Hähkänän metsässä. Treenit oli harvinaisen leppoisat, kun ei ollut kuin 3 koiraa treenattavana, joista yhdelle riitti mättäällä makaaminen ja lihapullan syöminen. Kaapo ja Sulo saivat molemmat etsiä metsästä 4 maalimiestä, eli kaksi paikalla ollutta kaksijalkaista saivat piiloilla ihan kunnolla!! Oli huomattavasti onnistuneemmat treenit kuin viimeksi, sillä nyt Sulokin keskittyi oleelliseen! Kaapolla oli vähän motivaation kanssa ongelmia, kun ei olisi millään viitsinyt ilmaista maalimiestä, vaan oli ruvennut laiduntamaan siinä vieressä!! Todettiin myös, että Kaapon haukku häiriintyy minun saapumisesta, kai se meinaa että kun on jo lähellä niin ei tarvitse louskuttaa...
Sulolla on hyvä haukku, mutta vieraalla maalimiehellä se ei ihan heti aloita haukkua, vaan sitä pitää vähän yllyttää!! Sulo ei kuitenkaan häiriinny minusta, vaan louksuttaa kohti maalimiestä. Kaiken kaikkiaan meni kuitenkin hyvin, eikä nyt tullut edes mieleen myydä koiria ensimmäiselle vastaantulijalle, kuten viimeksi kävi!! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti